Torsdagens Walk n´Talk i Almedalen

Posted on 19 juni, 2015 av

1


Följ med oss på vår Walk n´Talk och samtala om lärande idag och i framtiden. Skolan förväntas vara lösningen på många av samhällets utmaningar, men vilka är utmaningarna och vad blir då svaret?

Vi träffas utanför Fenomenalen, Skeppsbron, 6 och styr kosan längs havet mot Kärleksporten. En inspirerande vy där samtalet tar fart och utvecklar.

Torsdag 2/7 kl. 16.00 – 17.30, Fenomenalen, Skeppsbron 6, Visby

Läs mer om eventet här

Medverkar under denna Walk n´Talk gör bland annat:

Behrang_Miri_about

Behrang Miri

Behrang Miri är en mångsysslare med ständigt nya uppdrag på gång, bland annat som programledare, debattör, pedagog, konferencier, moderator, entreprenör, skådespelare, rappare, inspiratör, projekt- och process ledare och även som en fängslande talare.

Att arbeta pedagogiskt med t.ex. hiphop som verktyg för att få ungdomar att formulera sina tankar och utrycka sig är en av Behrang Miris passioner. Som eldsjäl har han arbetat och stöttat samt utvecklat en mängd nya unga inspiratörer/rappare. Behrang Miri är även en flitigt anlitad föreläsare på allt från högskolor och universitet, till kommunala tjänstemän, lärare, ungdomar, ideella föreningar och för representanter från näringslivet.

Hans mångsidighet gör att han passar in på alla nivåer i samhället och han har en unik förmåga att få uppmärksamhet kring de frågor som han talar om. Behrang Miri förmedlar kunskap om hur vi på bästa sätt ska ta till vara på de resurser som finns i samhället och lära oss att se det positiva som folk bär på. KÄLLA

Joakim_Jardenberg

Joakim ”Jocke” Jardenberg

Sveriges enda Internetchef. Jag har ett förordnande på två år för att se till att Helsingborg (10.000 anställda och 135.000 invånare) blir bäst i världen på internet, och använder internet för att bli den bästa stad man kan bli.

Senior rådgivare i allting media och internet. Gamla, nya, digitala och sociala medier. Många kallar mig sociala medier-terapeut. Andra kallar mig VD-viskare (fn fem VD:ar från sveriges 25 största företag). #4 när Huffington Post listade ”The Most Influential Tech CEOs On Twitter

Affärsängel och investerare. 11 investeringar just nu, enbart unga, internetifierade tech-startups (Förutom ett bryggeri, en vingård och ett företag för elmotorcyklar). Exempel är Videoplaza och Planeto. #14 när the Telegraph valde ”The 100 most influential technology investors in Europe

Föreläsare, inspiratör och utbildare.

Internetveteran, evangelist, debattör. Öppna data, open source, ”open everything”, #fxinternet

Joakim Jardenberg är en förändringsförespråkare, framtidskramare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier. Redan 1994 internetifierade Joakim mediesverige, bland annat genom att starta upp aftonbladet.se, fixa ut resultaten från riksdagsvalet och ta plats redan på sidan 59 i boken ”De som byggde internet”. Med ett ben hos användaren, ett ben i tekniken och ett ben i affären har han alltid sökt förklara det komplicerade på ett enkelt sätt och skapa nytta och effekt ur alla de nya möjligheterna.

Idag arbetar han framför allt som rådgivare i internetfrågor med bland annat VD och ledningsgrupp för fem stora börsbolag på kundlistan. Han är också delägare i elva startups, håller presentationer, modererar och utbildar samt arbetar pro bono för ett bättre samhälle, bland annat som projektledare för ”Makten och öppenheten” som drivs tillsammans med tidningen Fokus.

Nyligen pekade tidningen Internetworld ut honom som en av tio digitala profiler som statsministern bör lyssna på.

Bloggen Jardenberg Unedited röstades nyligen fram till branschens bästa blogg om media

Jag blev #14 när Brittiska the Telegraph valde ”The 100 most influential technology investors in Europe

Jag blev #4 när Huffington Post skrev om ”The Most Influential Tech CEOs On Twitter

Cision valde Jardenberg Unedited till den mest inflytelserika sajten om sociala medier och internetmarknadsföring i Sverige.

KÄLLA

Mediapedagoger

Mediapedagogerna

Jenny Reichwald (i mitten) är en av @UR_Pedagogerna, som är länken mellan UR:s program och skolan. Jenny har en bakgrund som sv/eng-lärare åk 4-9. Hennes intresse för tv-mediet, lärande och mediepedagogik har tagit henne till UR där hon jobbar med hela processen från tidiga idéer till färdiga program samt kommunikationen av dem. Eventuellt kommer övriga @UR_Pedagoger att vara med också.

Foto: UR/Erik Amkoff

Matilda Hellström

 

Matilda.pressbild.miniatyr

Stolta kan vi meddela att Matilda Hellström, förbundsordförande i Sveriges elevråd: SVEA går med oss på dagens Walk n´Talk

Svea – Sveriges elevråd –SVEA är elevers röst i skolpolitiken. Vi lyfter fram elevers perspektiv om skolan mot politiker och beslutsfattare på nationell nivå och hjälper elevråd att själva påverka politiker i sin kommun. I allt politiskt arbete utgår vi från det skolpolitiska programmet som är en vision om den svenska skolan. Sveriges elevråd – SVEAs skolpolitiska program är enhälligt antaget av Elevrådskongressen

 

Bodil Båvner

Bodil Båvner

Bodil Båvner är utredare på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) med ett förflutet från Utbildningsdepartementet. Hon arbetar med en rad olika frågor, som kopplingen mellan forskning och skola; kvalitetsstöd för förskola och fritidshem; karriärtjänster för lärare; I arbetet som utredare ingår att företräda medlemmarna, kommunerna, i reformarbete så att de beslut som regering, riksdag och myndigheter fattar kommer att fungera så väl som möjligt när de når kommuner och skolor. Hon är även involverad i SKL:s olika utvecklingsprojekt, till exempel Leda för resultat som drar igång till hösten. Läs mer om SKL:s och Bodils arbete för skolan på SKL:s hemsida: http://skl.se/skolakulturfritid/skolaforskola.85.html

 

Mer info om alla #skolvårens event under Almedalsveckan på Facebook:

Måndag 29/6 10.00 – 11.30 FB-event

Tisdag 30/6 16.00 – 17.30 FB-event

Onsdagen 1/7 10.00 – 11.30 FB-event

Torsdagen 2/7 16.00 – 17.30 FB-event 

Fredagens workshop på Fenomenalen, 9.00 – 12.00 FB-event

Vi ses där!

Posted in: #afkAlmedalen15