Om #skolvåren

#skolvåren startade som en hashtag på Twitter under hösten 2012 och resulterade i ett initiativ med tankar om att samla skoldebatten för att ge den kraft, föra upp debatten på systemnivå och på allas agenda i februari 2013. Politiska utspel om skolan hade avlöst varandra och ökad aktivitet i sociala medier vittnade om att gränsen var nådd. Därför startade fyra kvinnor #skolvåren, ett forum de upplevde saknades i den övergripande diskussionen om lärande. De såg ett behov av att skolutvecklare, människor inom skolvärlden, såväl som föräldrar, näringsliv och ideella sektorer behövde mötas för att gemensamt lyfta Sveriges skola.

För att skapa plattform för samtal, även om fysiska möten är svåra att få till, är #skolvåren en aktiv plattform på sociala medier som Twitter, Facebook, bloggar och G+. Initiativtagarna tror också att det är viktigt att få mötas fysiskt och samutveckla. Därför ordnas #afk´s i olika städer under året. Med detta vill initiativtagarna ge skolutvecklare i Sverige en megafon där olika röster ges möjlighet att bli hörda och där den samlande plattformen förstärker rösterna. Skolutveckling skall inte vara unnat ett fåtal röster, för att skapa en skola som vilar på evidens och beprövad erfarenhet krävs ett stort samarbete, vilja och mod.

Vill du vara med och bidra med ett inlägg så är det bara att mejla till skolvaren @gmail.com. Kommentera gärna inläggen och ta en aktiv del i debatten, både på skolvårens facebooksida, Twitter (@skolvaren) och här på bloggen.

För mer information om #skolvåren, kika på sidorna ”Varför #skolvåren”. Där beskrivs mer ingående tankarna bakom denna ansvarsrörelse. #skolvåren letar hela tiden efter människor som vill vara med i processen. Det kan handla om att skriva inlägg till bloggen, ordna en #afk eller kanske har du en egen idé på hur vi kan gå till väga för att komma tillstånd med förändring och utveckling för ett hållbart lärande samhälle. Hör av dig till back-office via mejl skolvaren @gmail.com.

För att få veta mer om tänket kring att ordna #afk´s, kika på sidan riktlinjer #afk.

Gör en bra dag!

One Response “Om #skolvåren” →
1 Trackback For This Post
  1. Barnexperimentet (bok 21 av 26) | HERO – the coach

    […] i den svenska skoldebatten, i full färd med att köra gerillamarknadsföring i Almedalen för #skolvåren (där Per Kornhall för övrigt var dragplåster på en walk n talk 2014), twittra skola i parti […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: