#afk

Konceptet med #afkSkolvåren startade samtidigt som #skolvåren startade, en februarikväll 2013. Tanken med #afk (away from key) är att skapa möten för plattform, öga mot öga. Och detta är något alla kan göra.

För att verkligen flytta berg behöver vi alla gå ut och förändra. Vi vill därför uppmana dig att gå ut och skapa egna #afk:er. Det kan vara i stort eller i smått – den gemensamma nämnaren är att vi alla vill få till stånd ett hållbart lärande samhälle. Så ge dig ut och skapa möten! Vi ‘annonserar’ gärna om din #afk på www.awayfromkey.com – skriv och berätta så lägger vi ut information. Vi samlar också gärna dokumentation/reflektioner från er #afk på sajten så att alla kan ta del av era tankar. Skicka din dokumentation (text, film, podcast med mer) till skolvaren(@)gmail.com så publicerar vi.

Vill du skapa en #afkSkolvåren så är vi glada att hjälpa till. Hör av dig till Back Office på skolvaren(@)gmail.com För att ordna en #afkSkolvåren finns några riktlinjer. De finns där för att skapa en röd tråd och en igenkänning som skall borga för den kvalité #skolvåren står för. Det handlar bland annat om att alla skall bidra ideellt och allt deltagande skall vara kostnadsfritt (förutom exempelvis mat som arrangörer kan ta ut ett självkostnadspris för). Det är också ett sätt att samla informationskanalerna så att allt finns samlat och lättillgängligt och för att kontaktuppgifter skall vara lätt att hitta. Läs mer om detta här.

Tveka inte – gå ut och skapa en egen #afk. Eller kontakta oss så gör vi en tillsammans. Kör hårt och lycka till!

#skolvåren Back Office

bild-1

Helena Roth, Therese Linnér, Susanne Ahlstrand och Fröken Ann

* Afk som begrepp betyder away from key och syftar på att mötet sker bortom tangenterna. Det myntades av grundarna till The Pirate Bay inför dokumentärfilmen om dem. De gillade ej begreppet irl (In Real Life) eftersom det som sker över nätet i allra högsta grad är i verkligheten. Det vill vi understryka – mycket av den samutveckling vi driver sker över sociala medier och är med andra ord ”nätbaserat”. Det är i allra högsta grad verkligt!

Be the first to start a conversation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: