Onsdagens Walk n´Talk i Almedalen

Posted on 18 juni, 2015 av

1


Följ med oss på vår Walk n´Talk och samtala om lärande idag och i framtiden. Skolan förväntas vara lösningen på många av samhällets utmaningar, men vilka är utmaningarna och vad blir då svaret?

Vi träffas utanför Fenomenalen, Skeppsbron, 6 och styr kosan längs havet mot Kärleksporten. En inspirerande vy där samtalet tar fart och utvecklar.

Onsdag 1/7 kl. 10.00 – 11.30, Fenomenalen, Skeppsbron 6, Visby

Läs mer om detta event här.

Medverkar under denna Walk n´Talk gör bland annat:

HeleneÖberg_1a (1)

Helene Öberg

Helene Öberg, statssekreterare till utbildningsminister Gustav Fridolin med ansvar för grundskola och övriga obligatoriska skolformer samt förskola.

fatime2

Fatime Nedzipovska

Almedalens stipentiat 2015: Brightful är en ideell organisation som utgångspunkt i olika program hjälper unga att våga tro på och sträva mot sina framtidsmål. Vår vision är att alla unga ska ha ett mål med sin framtid, och våga tro på sin egen förmåga. Vi vet att ur mål kommer drivkraft och energi att förändra, och det vill vi väcka hos våra deltagare.
Genom Brightful har deltagarna möjligheten att komma i kontakt med organisationer, skolor, företag och lokala förebilder. En viktig del i Brightful är de mentorer som engagerar sig i deltagarna och deras mål och drömmar. Brightfuls unga får genom mentorerna förebilder, kanske inte lika storslagna som Zlatan, men verkliga, nåbara och stöttande här och nu. I dagsläget arbetar ett 60-tal mentorer ideellt för Brightful.
Fatime Nedzipovska, grundare till Brightful, har de senaste sju åren arbetat med insatser inom utbildning och arbetsliv för barn och unga i Malmö och New York för bl.a. Sveriges Elevkårer och Dream Careers och är även numera verksamhetsansvarig i Malmö för sociala företaget Mitt Liv. Hon brinner extra för att skapa värdefulla möten som ger något till alla involverade!
Maria_Stockhaus

Maria Stockhaus

Maria Stockhaus, (m) riksdagsledamot. ”Jag brinner för skolutveckling och alla elevers rätt till en bra utbildning. I skolan idag finns mycket gamla strukturer, tidsramar mm som hindrar ett modernt arbetssätt och bra samarbete mellan lärare. Jag tycker också vi måste våga fråga oss om innehållet i skolan fullt ut är relevant för dagens samhälle. I Finland pågår ett intressant utvecklingsarbete som ska bli intressant att följa där man övergår från vanliga scheman uppdelade i traditionella ämnen till en läroplan mer uppdelad i ämnesövergripande ”topics”. Det finns mycket som är bra i svensk skola men samhället utvecklas och skolan måste hänga med.”

Mer info om alla #skolvårens event under Almedalsveckan på Facebook:

Måndag 29/6 10.00 – 11.30 FB-event

Tisdag 30/6 16.00 – 17.30 FB-event

Onsdagen 1/7 10.00 – 11.30 FB-event

Torsdagen 2/7 16.00 – 17.30 FB-event 

Fredagens workshop på Fenomenalen, 9.00 – 12.00 FB-event

Vi ses där!

Annonser
Posted in: #afkAlmedalen15