Måndagens Walk n´talk i Almedalen

Posted on 15 juni, 2015 av

2


Följ med oss på vår Walk n´Talk och samtala om lärande idag och i framtiden. Skolan förväntas vara lösningen på många av samhällets utmaningar, men vilka är utmaningarna och vad blir då svaret?

Vi träffas utanför Fenomenalen och styr kosan längs havet mot Kärleksporten. En inspirerande vy där samtalet tar fart och utvecklar.

Måndag 29/6 kl. 10.00 – 11.30, Fenomenalen, Skeppsbron 6, Visby

Medverkar under denna Walk n´Talk gör bland annat:

Mer om detta event här.

Jessica Schedvin

Jessica Schedvin

”Jessica studerar sitt sista år till lärare på Stockholms Universitet med inriktning svenska och svenska som andraspråk mot högstadiet, gymnasiet och SFI. Hon har en bakgrund inom Moderaterna och dess ungdomsförbund med bland annat erfarenheter från skolpolitik på kommunal nivå. Under Almedalsveckan är hon nyhetschef förMakthavare.se, en webbtidning bevakar Almedalen som fenomen.”

david

David Lega

”Jag är andre vice partiledare (Kd) och kommunalråd i Göteborg. Tidigare arbetade jag som entreprenör och föreläsare men har också en karriär som simmare bakom mig. Jag arbetar idag mycket med frågor som rör barns uppväxtvillkor, föreningsfrågor, företagarfrågor och stöd till familjer och föräldrar. Dessutom sitter jag i UNICEF Sveriges styrelse och i Riksidrottsstyrelsen. Förutom politiken gillar jag filmer som till exempel Rocky och nästan alla musikaler.”

matilda

Matilda Granberg Stålbert

Kristdemokrat, kommunfullmäktigeledamot, Göteborgare, politisk sekreterare

Ledamot Frölunda stadsdelsnämnd, dess sociala utskott, demokratirådet, och referensgruppen för ungdomsfullmäktige

Född och uppvuxen i Vingåker, har sedan gjort Örebro och Stockholm innan jag hamnat i Göteborg. 25 år gammal, studerar till gymnasielärare i Samhällskunskap och Historia på Göteborgs Universitet.

Arbetar extra som vårdbiträde, nattetid på äldreboende. Läser, och tränar och håller på med alldeles för mycket politik.

Lotta_GröningLotta Gröning

Hon är journalist och egen företagare. Hon skriver nyhetskrönikor för Expressen, är projektledare för en oberoende politisk tankesmedja. Lotta har specialiserat sig på utbildningspolitik. Hon har initierat och arbetat med ett projekt för organisationen Hela Sverige ska leva om små skolor i utveckling. Där arbetar hon främst med IT i skolan och en utbildning som är inriktad på näringslivets behov.

Karin Rylenius

Karin Rylenius är medlem i Lärarnas Riksförbund och sitter som ledamot i styrelsen och arbetsutskott. Mitt dagliga arbete är gymnasielärare i historia och samhällskunskap sedan 15 år och en lång facklig erfarenhet på lokal nivå. Utbildningen och kunskap är en viktig fråga för framtiden.

 

Mer info om alla #skolvårens event under Almedalsveckan på Facebook:

Måndag 29/6 10.00 – 11.30 FB-event

Tisdag 30/6 16.00 – 17.30 FB-event

Onsdagen 1/7 10.00 – 11.30 FB-event

Torsdagen 2/7 16.00 – 17.30 FB-event 

Fredagens workshop på Fenomenalen, 9.00 – 12.00 FB-event

Vi ses där!

Annonser
Posted in: #afkAlmedalen15