Ninni Udén aka @NinniU, lyssnar på unga i Almedalen

Posted on 30 juni, 2016 av

2


Jag väljer att lyssna på unga i Almedalen för att…?

Det är frågan vi ställer till de som vill lyssna lite extra mycket under våra Walk n Talks som vi i år genomför tillsammans med Fler Unga. Vi delar båda önskan att det ska talas mer MED unga istället för OM unga.

Vi tror de flesta har mycket att vinna på att lyssna till och samtala med unga, höra mer om deras tankar och idéer kring ämnen som är viktiga för oss alla i vår strävan efter ett hållbart lärande samhälle med individen i centrum, områden som visar den stora utvecklingspotentialen som finns för skolan.

Vi är glada över att kunna presentera Ninni Udén för er.

Ninni är Senior Digital Communication Advisor på IT företagen –Rg19 och Xllnc. Hon utbildar, föreläser och jobbar operativt med digitalisering kopplat till kommunikation och affärsutveckling. Ninni ha bakgrund som journalist och programledare på både Sveriges Radio och kommersiell media. Hon säger själva att hon befinner sig i gränslandet kommunikation /teknik. Driver Podcasten Ledarkanalen.se

Ninni kommer att gå med oss måndag den 4/7 och samtala om DIGITALISERING.

Vi utgår från Fenomenalen Science Center på Skeppsbron 6 och promenerar gemensamt längs havet mot Kärleksporten där vi stannar och låter samtalet fortsätta som det vill.

 

Ninni Udén

”Jag väljer att lyssna på unga i Almedalen för att den unga generationen driver på utvecklingen. De är öppna och orädda på ett helt annat sätt än äldre. Det är den yngre generationen skall ta över och vidareutveckla det generationer före skapat. Då är det mitt ansvar som vuxen att vara lyhörd och lyssna, att ha en pågående dialog med både barn och ungdomar om behov och önskningar som finns. I  barnkonventionen pratar man om barns negativa rättigheter vilket förenklat innebär att dessa rättigheter kommer till liv genom vuxenvärldens engagemang.

Jag lyssnar på unga därför att barn och ungdomar har så mycket att lära ut och de utvecklar mig!”

 

Här kan du läsa mer och ta del av facebookeventet

 

Annonser
Posted in: Uncategorized