Lotte Johansson aka @lottejohansson1, väljer att lyssna på unga i Almedalen…

Posted on 30 juni, 2016 av

2


Jag väljer att lyssna på unga i Almedalen för att…?

 

Det är frågan vi ställer till de som vill lyssna lite extra mycket under våra Walk n Talks som vi i år genomför tillsammans med Fler Unga. Vi delar båda önskan att det ska talas mer MED unga istället för OM unga.

Vi tror de flesta har mycket att vinna på att lyssna till och samtala med unga, höra mer om deras tankar och idéer kring ämnen som är viktiga för oss alla i vår strävan efter ett hållbart lärande samhälle med individen i centrum, områden som visar den stora utvecklingspotentialen som finns för skolan.

 

Vi är glada över att kunna presentera Lotte Johansson för er. Storyteller/Producent på Galleri Duerr,  curerar Almedalens Goda Samtals fotoutställning Children Empowerment. I den ingår dialogerna ”Creatives Social Responsibility”, ”Hungergames irl – Är det barns ansvar att värja sig på den digitala arenan” samt ”Ungas egen strategi för hälsa”. Arbetat som resurs i idrott&hälsa, coachat unga ledare i drive-in-idrott, utifrån insikten det krävs en by som är med oss för att fostra ett barn – inte mot oss.

 

Lotte kommer att vara med oss måndagen den 4/7och lyssna och samtala om DIGITALISERING.

 

Vi utgår från Fenomenalen Science Center på Skeppsbron 6 och promenerar gemensamt längs havet mot Kärleksporten där vi stannar och låter samtalet fortsätta som det vill.

Lotte Johansson

 

“Jag lyssnar på unga i Almedalen för att unga har något viktigt att säga oss om den tid vi lever i. Det gäller bara att ta sig tid att lyssna, se och fråga. Just nu känns det faktiskt som alldeles för många är de som får ta de vuxnas ansvar. Att ge föräldrar, pedagoger och andra vuxna förebilder rimliga förutsättningar at vara just goda förebilder, är utan tvekan den mest lönsamma investeringen ur såväl mänskliga som ekonomiska perspektiv, så vad väntar vi på?”

 

Här kan du läsa mer och ta del av facebookeventet

 

Annonser
Posted in: #afkAlmedalen16