Nina Wahlin aka @spirande, väljer att lyssna på unga i Almedalen…

Posted on 29 juni, 2016 av

0


Jag väljer att lyssna på unga i Almedalen för att…?

Det är frågan vi ställer till de som vill lyssna lite extra mycket under våra Walk n Talks som vi i år genomför tillsammans med Fler Unga. Vi delar båda önskan att det ska talas mer MED unga istället för OM unga.

Vi tror de flesta har mycket att vinna på att lyssna till och samtala med unga, höra mer om deras tankar och idéer kring ämnen som är viktiga för oss alla i vår strävan efter ett hållbart lärande samhälle med individen i centrum, områden som visar den stora utvecklingspotentialen som finns för skolan.

Vi är glada över att kunna presentera Nina Wahlin för er. Nina är Fritidspolitiker Förtroendevald för Centerpartiet i Södertälje och tidigare ordförande för Centerkvinnorna Stockholms län. Uppdrag i Södertälje kommun. Ersättare Utbildningsnämnden, Ledamot Arbetslivsnämnden, Ledamot Demokratiberedningen

Nina kommer att vara med oss den 5/7och lyssna och samtala om Hållbarhet.

 

Vi utgår från Fenomenalen Science Center på Skeppsbron 6 och promenerar gemensamt längs havet mot Kärleksporten där vi stannar och låter samtalet fortsätta som det vill.
Nina Wahlin

“Jag väljer att lyssna på unga i Almedalen för att jag är övertygad om att det är helt nödvändigt att makten ska vara så nära dem det berör som möjligt Att lyssna till unga och på så vis få insyn i hur de ser på tex jämställdhet i skolan är avgörande för att göra jämställdhet på riktigt. Jag vill se en skola med starkt och tydligt elevfokus som på allvar ger utrymme för ungas kunskap, ideer, nyfiket och perspektiv. Ansvarsutkrävandet av kvalitén i skolan ligger hos oss vuxna beslutsfattare och huvudmän. Vi är dock alla medskapare av helhetsupplevelsen skolan ~ barn, unga ,vuxna och äldre. Elever, pedagoger, skolledare och föräldrar och andra vuxna i ungas liv. Jag ser fram mot att lyssna på Unga i Almedalen för att lära mer om hur jag som kommunpolitiker kan på bästa sätt bidra till en skola som bygger jämställdhet på riktigt.”

Nina Wahlin

Här kan du läsa mer och ta del av facebookeventet

 

Annonser
Posted in: Uncategorized