Anna-Karin Arenius lyssnar på unga i Almedalen…

Posted on 28 juni, 2016 av

0


Jag väljer att lyssna på unga i Almedalen för att…?

Det är frågan vi ställer till de som vill lyssna lite extra mycket under våra Walk n Talks som vi i år genomför tillsammans med Fler Unga. Vi delar båda önskan att det ska talas mer MED unga istället för OM unga.

Vi tror de flesta har mycket att vinna på att lyssna till och samtala med unga, höra mer om deras tankar och idéer kring ämnen som är viktiga för oss alla i vår strävan efter ett hållbart lärande samhälle med individen i centrum, områden som visar den stora utvecklingspotentialen som finns för skolan.

Vi är glada över att kunna presentera Anna-Karin Arenius för er. Anna-Karin är Anna-Karin är utbildningsansvarig och en av grundarna av Skolcoacherna. Hon är legitimerad lärare, certifierad coach och författare till boken ”Coachning ett verktyg för skolan”

Anna-Karin kommer att vara med oss den 4/7 och lyssna och samtala om HÅLLBARHET.

Vi utgår från Fenomenalen Science Center på Skeppsbron 6 och promenerar gemensamt längs havet mot Kärleksporten där vi stannar och låter samtalet fortsätta som det vill.

Anna-Karin_Arenius1JPG

“När jag lyssnar på unga väljer jag att göra det med stor nyfikenhet. Eftersom jag är lärare och coach vill jag att den unge ska sätta ord på sin verklighet, sina styrkor och utvecklingsområden. Jag lyssnar till såväl utmaningar och möjligheter som drömmar. Ställer frågor kring om vad som behöver hända för att hen komma några steg närmare sin dröm.

Det är viktigt att coacha och stötta de unga i att möta dagens och framtidens utmaningar – därför lyssnar jag till unga i Almedalen.”

Här finns det mer information om eventet på facebook

 

Annonser
Posted in: Uncategorized