Maria Rönn lyssnar på unga i Almedalen…

Posted on 27 juni, 2016 av

0


Jag väljer att lyssna på unga i Almedalen för att…?

Det är frågan vi ställer till de som vill lyssna lite extra mycket under våra Walk n´ Talks som vi i år genomför tillsammans med Fler Unga. Vi delar båda önskan att det ska talas mer MED unga istället för OM unga.

Vi tror de flesta har mycket att vinna på att lyssna till och samtala med unga, höra mer om deras tankar och idéer kring ämnen som är viktiga för oss alla i vår strävan efter ett hållbart lärande samhälle med individen i centrum, områden som visar den stora utvecklingspotentialen som finns för skolan.

Vi är glada över att kunna presentera Maria Rönn för er. Maria är 1:e vice förbundsordförande i Lärarförbundet och kommer att vara med oss den 4/7 och  lyssna och samtala om DIGITALISERING. 

Vi utgår från Fenomenalen Science Center på Skeppsbron 6 och promenerar gemensamt längs havet mot Kärleksporten där vi stannar och låter samtalet fortsätta som det vill.

Maria Rönn
“Ofta talas om unga som ”framtiden”, men ungas röster och perspektiv behövs lika mycket här och nu. Unga är en viktig del av samhället och de ser saker som vi andra kanske inte ser, eller i ett annat ljus. För mig som lärare är förstås relationen till unga central och jag vet att mina egna erfarenheter från ungdomstiden inte räcker för att dra slutsatser om hur det är att vara ung. Bara dagens unga vet hur det är att vara ung idag – därför väljer jag att lyssna på unga i Almedalen!”

 

Här kan du läsa mer på facebook-eventet

 

Väl mött!

Annonser
Posted in: Uncategorized