Lite tankespjärn från Freakonomics Radio!

Posted on 16 juni, 2016 av

0


Lyssnar mycket på podcasts, och emellanåt slinker det med en Freakonomics Radio-pod, från gänget bakom böckerna med samma namn. Här i veckan lyssnade jag på två poddar, som jag tänkte var extra intressanta, eftersom de visar på något som är större än enkom ett lands utmaning. Kanske är det del av den globala utmaningen som skola som form står inför i ett samhälle som förändrats ganska mycket, framför allt de senaste decennierna.

Lyssna först till denna: Is America’s Education Problem Really Just a Teacher Problem?

och därefter till denna: How to Fix a Broken High-Schooler, in Four Easy Steps

Lyssna. Och reflektera.

Vilka likheter ser du? Olikheter? Är det något du hör som är helt otänkbart i Sverige, eller som inte alls känns relevant? Vad finns att lära för oss? Och vad skulle vi kunna lära ut – finns det något av detta du hör, som svenska skolsystemet hanterar på ett bra/bättre sätt än du hör beskrivet här?

Och du – befinner du dig i Almedalen i sommar så kom på någon av våra fyra Walk n Talks, som sker måndag-torsdag, kl 10:30 och en halvtimme/timme framåt, med start utanför Fenomenalen. Då kan du ju dela med dig av dina tankar, om du inte skulle vilja gästblogga så klart. Då mailar du skolvaren at gmail.com så tar vi det därifrån.

Mycket nöje, så hörs vi!

Annonser