När fjortonåringen får skissa fritt…

Posted on 23 maj, 2016 av

0


Har du läst den? Den fina skissen över hur ett högstadium skulle kunna se ut, ett högstadium som kanske skulle kunna vara något annat än pest och pina, som det för all del inte är för alla, men med handen på hjärtat känner vi nog alla någon tonåring som tycker det är just det. När en fjortonåring får fria händer, kanske man kan tänka sig att skola som begrepp helt skulle få stryka på foten, men se där, det tyckte inte just den här fjortonåringen i alla fall. Inte efter lite resonerande fram och tillbaka.

Jag och dottern designade ett nytt högstadium häromkvällen. Vi kom överens om att skola nog ändå är nyttigt för en fjortonåring. Hur mycket hon än avskyr att gå dit just nu höll hon med om att det nog är bra med ett sammanhang som drar upp alla på förmiddagen, skapar forum för att lätt träffa vänner och ha en naturlig närhet till andra vuxna än föräldrarna.

Så när fjortonåringen skissar fritt så skulle högstadiet se ut så här:

https://malinstroman.wordpress.com/2016/05/22/ett-hogstadium-for-fjortonaringar/

Har du, eller några barn eller ungdomar i din närhet, liknande eller kanske helt andra skisser vid hand för vad en skola skulle kunna vara, hur det skulle kunna se ut, så hör gärna av dig. Vi publicerar dem gärna här på #skolvåren:s blogg. Maila text till skolvaren at gmail.com så tar vi det därifrån!

Annonser
Posted in: Övrigt