Hiss eller diss?

Posted on 22 mars, 2016 av

1


Jan-Eric Gustafsson, professor, pedagogik, Göteborgs universitet; Sverker Sörlin, professor, historiska studier av teknik, vetenskap och miljö, KTH; Jonas Vlachos, professor, nationalekonomi, Stockholms universitet.

Dessa tre herrar har skrivit en rapport, Policyidéer för svensk skola (SNS), med förslag för att förbättra svensk skola. I SvD summerar de rapporten så här:

”Vi menar, efter en samlad analys av kunskapsläget och debatten, att de viktigaste områdena gäller lärarprofessionens framtid, kunskapsuppföljningen, marknadiseringen och skolvalet samt myndighetsstrukturen.”

Artikeln läser du här: http://www.svd.se/detta-kravs-for-att-gora-svensk-skola-battre/om/debatt och rapporten i sig kan du ladda ner här: http://www.sns.se/forlag/policyideer-svensk-skola

Jag är nyfiken på om du hissar eller dissar dessa tre herrars förslag? Läs artikeln, eller än hellre rapporten och dela med dig av dina tankar! Skriv en kommentar, eller kanske ett gästblogginlägg? I sådana fall mailar du text och kort beskrivning av dig till skolvaren at gmail.com.

Annonser
Posted in: Övrigt