Lucka 14 av 24 – Dela som du lär

Posted on 14 december, 2015 av

0


Fånga upp elevers idéer och tankar, för delaktighet ger så mycket mer lust att lära, som tex så här:

idrottsstationerVi har på idrotten jobbat med grovmotoriska grundrörelser, bland annat i form av redskapsbanor. Eleverna kom med önskemål om att få göra en egen bana, och önskade även att få ge förslag på musik till.

En alldeles utmärkt idé av mina 5-6:or!

Till nästa idrottslektion gjorde jag en enkät, där de kunde fylla i sina idéer, vad är det vi tränar på, och även vilken musik vill de ha med.

Det här gav engagerade elever, som bl a fick träna samarbete, att vara kreativa, öva turtagning, kommunikation, fantasi och känna delaktighet.

Tillsammans gjorde vi deras bana vid nästa idrottslektion. De fick själva presentera sina stationer, vad man skulle göra där och varför. Till det tillfället fanns det en färdig spellista med deras önskade musik.

Eleverna lärde sig. Och jag.

– Heike Emmrich, Idrottslärare, Tystberga skola

Lucka 14 av 24 i #skolvårens julkalender för 2015 på temat Dela som du lär. Tanken med årets julkalender är att leverera 24 konkreta ”det här kan jag göra nu” tips från 24 #skolvårare, för att göra skolan/lärandet/undervisningen bättre. Så följ årets julkalender från #skolvåren och få dig till dels sånt som görs ute i landet, med önskad effekt, som gör skillnad, och som kanske kan inspirera dig att våga testa ett nytt grepp!

Annonser