Viktiga hälsningar från viktiga personer med stort samhällsansvar – när #afkUmeå drog igång!

Posted on 6 mars, 2015 av

1


Den 30-31/1-15  var det då dags för Umeås, och därmed Norrlands första #afkSkolvåren. Det var därmed vårt 4:e event på fastlandet utöver två Almedalsveckor och vi börjar så smått få rutin på dessa tillställningar. Vi hade fått möjlighet att vara i Sliperiets fina lokaler där vi kunde både hålla oss samlade samt sprida ut oss, fika och nätverka bäst vi ville.

Om du vill läsa om Sliperiet klickar du här:

 

Sliperiet – en ny satsning på innovation och samverkan

Dessa ord, på Sliperiets förstasida, stämmer väl överens med namnet på vårt event:

”Framtiden skapas av mod och visioner”


Vi hade bjudit in flera mycket intressanta föredragshållare och vi är tacksamma att dessa personer vill ge av sin tid och sin kunskap, då en #afkSkolvåren är helt kostnadsfritt, det utgår inga pengar till de som ställer upp. Intressant är att vi genom åren haft många kända och mindre kända föredragshållare med samma förutsättningar, att ge av dig själv och få mycket tillbaka!

Våra event bygger på open space, vilket innebär att alla som är med är medskapare till dagarna vilket även gör upplevelsen av eventet olika. Mest får du om du medverkar med ett öppet sinne och är medveten om att dina föreställningar kan ändras, växa och bli till någonting nytt. Härligt är det då vi ser föredragshållare bli överraskade när publiken ger hen mycket tillbaka, att hen ser att orden planteras och växer på nytt i åhöraren. Häftigt är när föredragshållare trots anmälan om att inte ha möjlighet att stanna längre, speciellt inte nästa dag – fixa och trixa med familjelogistiken så att hen kan komma på så mycket som möjligt dagen därpå!

 

#skolvåren blir alltmer känd som en ansvarsrörelse inom skolutveckling på ett nationellt plan och vi kan stolta dela med oss av en riktad hälsning till vårt event utav vår generaldirektör på Skolverket: Anna Ekström

Se klippet här

Denna länk drog igång hela eventet på fredagen.

Vår utbildningsminister Gustav Fridolin hade även han skickat en privat hälsning på länk. Den hälsningen möttes våra deltagare av på lördagens morgon.

 

Här kommer det läggas upp reflektionstexter utifrån dagarnas olika programpunkter i form av en bloggserie.

Annonser
Posted in: Uncategorized