Linnéa Therese Dimitriou till #afkUmeå

Posted on 12 januari, 2015 av

1


samuelsfotolinnea

Fotograf: Samuel Pettersson

Linnéa Therese Dimitriou är konstnärlig ledare på Sliperiet. Tidigare har hon bland annat verkat som konstnär, drivit eget och arbetat i London med unga talanger och företag inom design och media. Hon berättar om The Maker Movement, och hur ‘görandet’ och ‘gör det självande’ integreras i universitetets nya satsning på innovation och samverkan. Som en del av görande huserar Sliperiet även FabLab i Umeå, som syftar till att låta vem som helst lära sig att skapa i praktiken vad som helst.

Vad är då Sliperiet, förutom att det är där vi kommer att hålla hus under #afkUmeå? Jo, Sliperiet är en av Umeå Universitets satsningar på samverkan och innovation. Sliperiet erbjuder nya former för att mötas, studios och verkstäder för forskning, undervisning och samverkan. Helt i #skolvårens anda, inte minst avsikten att vara ”En arena för gränsöverskridande möten, experimenterande och idéutbyte”.

Byggnadens historia som fabrik och kreativ plats förenas alltså i dess framtid. Sliperiet ska vara en resurs för inte bara konstnärligt campus utan för hela universitetet, staden och regionen med siktet ställt på att bli ett centrum för innovation i världsklass. Genom en öppen, kreativ miljö understödd av den senaste tekniken för visualisering och digital tillverkning inspirerar Sliperiet till nya sätt att arbeta tillsammans.

Under #afkUmeå kommer du att få en chans att lyssna till Linnéa. Med ett ramverk för #afkUmeå som heter ”Framtiden skapas av mod och visioner och de inre och yttre rum som krävs för att möjliggöra detta” kommer det att bli väldigt inspirerande att höra mer om The Maker Movement. 

Låter detta spännande, så hoppas jag att du anmäler dig! Hur? Enkelt, du anmäler dig till #afkUmeå genom att fylla i formuläret här: Anmälan #afkUmeå

Annonser
Posted in: #afk, #afkUmeå