Mod är individuellt – Inför #afkUmeå

Posted on 5 januari, 2015 av

0


Inför #afkUmeå vars ramverk lyder Framtiden skapas av mod och visioner med en underrubrik om vilka yttre och inre rum som krävs för att möjliggöra detta, har vi bett ett antal personer om deras tankar kring detta. Tills #afkUmeå går av stapeln 30-31 januari kan du ta del av dessa reflektioner här på bloggen.

Vissa är väldigt övergripande om begreppen i sig, vikten av dem och vad det kan leda till om de får ta plats i ens liv, och andra är mer konkreta och lyfter någons egen vision, för skola, för lärande, för samhällsutveckling. 

Ingen tanke är mer eller mindre rätt, för det finns inget facit. Förhoppningen är snarast att dessa tankar, i skrift, ljud eller bild, ska väcka något i dig. Vill du dela med dig, så får du mer än gärna bidra med din egen tanke, lägg ett mail till skolvaren at gmail.com så plockar vi in det!

Här följer en liten reflektion kring mod av Carin H Bladh, coach och författare till Coachtrilogin

Mod är för mig lika individuellt som motsatsen rädsla. Vi är rädda för olika saker. Det är modigt att kontakta sin rädsla, plocka upp den, bli medveten om den, hantera den, agera – då har man redan tagit 5 viktiga steg som leder mot den personliga visionen.

Hösten 2014 besökte jag Umeå, Campus, Väven och föreläste på TBS (om mod och mentorskap), samtidigt förälskade jag mig i stan – det gick på ett kick! Lycka till med #afkUmeå och #skolvåren!

/Carin Coach

Blir du nyfiken på #afkUmeå, så läser du mer och anmäler dig här:
https://skolvaren.wordpress.com/2014/12/10/afkumea-framtiden-skapas-av-mod-och-visioner/

Annonser