Årskrönika: #skolvåren 2014

Posted on 1 januari, 2015 av

0


Och så var ännu ett år till ända. 2014 har varit ett händelserikt år på så många sätt att det känns svårt att försöka summera det. Men låt oss göra ett försök.

Året har, liksom 2013, haft ett genomgående tema i Möten. På sätt och vis är det just mötena som är signifikant för #skolvåren. Som någon skrev häromdagen på Twitter är kontakter knutna på sociala media något som gör att första träffar away from keyboard börjar i en kram istället för en handskakning. Och onekligen ligger det mycket i det, för många av de möten som går av stapeln afk berikas onekligen av relationer som byggts via sociala media.

Så låt oss titta på ett par av de away from keyboard-möten som skett under året:

#afkHuddinge gick av stapeln 14-15 februari i Huddinge, mycket passande datum eftersom temat var För en skola med hjärtat. Behrang Miri kom och höll ett brandtal från hjärtat, och när Benjamin Beppe Singer läste sin berättelse om X var det få som kunde undgå att röras av Beppes kärlek till sin lärare från KomVux.

#afkAlmedalen inföll under måndag till fredag under Almedalsveckan, då vi anordnade mycket uppskattade Walk ‘n Talks samtliga vardagar. Dessa har redovisats under hösten på bloggen, som videoklipp och skriftligt, och visar på de många goda tankar som finns kring lärande och utveckling. Dessutom publicerade vi varje dag under Almedalsveckan elevröster, något som vi hoppas kunna fortsätta bidra till. Dessutom får vi säga tack till Svenska Dagbladet som satte #skolvåren som nummer två på #socialavalet, dvs, vilka organisationer som syntes mest på Twitter under veckan.

En lördagsförmiddag i augusti höll LiFT, i samarbete med #skolvåren och iS, en visionerande workshop kring framtidens lärande. Ett för #skolvåren nytt grepp Collaboratory 50 + 20 användes, och det gav mersmak!

Bloggen fortsätter att engagera,  antal besök är snart uppe i 150 000, totalt 704 publicerade inlägg, varav vi nu förutom gästbloggare också har haft regelbundet återkommande krönikörer. Twitterkontot följs av 4227 personer och på Facebook gillas vår sida av 1025 personer.

Fröken Ann, Susanne Ahlstrand och Helena Roth fortsätter rodda Back Office tillsammans med Ninna Kristiansen som under året har klivit in i Back Office, medan Therese Linnér har tagit ett kliv ut.

Nu ser vi fram emot 2015 som inleds med norra Sveriges första #afkSkolvåren, och med lite tur så träffar vi just dig på #afkUmeå den 30-31 januari!

Med hopp om ett utvecklande 2015!
/#skolvåren Back Office
Fröken Ann
Ninna Kristiansen
Helena Roth
Susanne Ahlstrand

Annonser