Micke Hermansson till #afkUmeå

Posted on 19 december, 2014 av

1


Micke HermanssonMicke Hermansson är läraren som inspirerar eleverna med att kunskap är coolt. Under de senaste 6 åren har Micke presenterat mikrolektioner varje dag i sina klasser och det går inte en dag utan att barnen rusar fram mot honom på morgonen och utbrister: Vad handlar det om idag!?

Detta är ett sätt som Micke har funnit medför ett ökat engagemang, lärlust och möjligheten att knyta ihop många av läroplanens kursplaner och kap 1 och 2.

Micke säger att han vill åt ”kunskapscirklar” =
inlärningstillfälle – berätta hemma – och när/om du utanför skolan ”hittar” hör /ser något som vi pratat om , ja då plingar man i vår kunskapsklocka och återberättar det i klassrummet.

Gruppen Grej of the day, GOTD på Facebook, startades i september 2014 och har vuxit lavinartat snabbt. I skrivande stund har GOTD 4418 medlemmar! Tänk att Mickes klasser var ganska ensamma om detta arbetssätt som nu är en kär vardagsrutin för så många fler.
Ett fantastiskt exempel på den dela-kultur som råder på sociala medier. Sharing is caring!

Micke anlitas flitigt som föredragshållare och vi är stolta över att kunna erbjuda våra deltagare på #afkUmeå en inspirationsföreläsning med Micke på fredagen samt en workshop på lördagen.

Låter detta spännande, så hoppas jag att du anmäler dig! Hur? Enkelt, du anmäler dig till #afkUmeå genom att fylla i formuläret här: Anmälan #afkUmeå

 

Annonser
Posted in: #afkUmeå