Lyft elevernas röster under #afkAlmedalen

Posted on 28 juni, 2014 av

0


I morgon, söndagen den 29/6, kickar årets Almedalsvecka igång. #skolvåren kommer finnas på plats för att både arrangera egna träffpunkter samt delta på andra seminarier och arrangemang. I sikte har vi så klart frågor om lärande och skola – för ett hållbart lärande samhälle. Vi fortsätter att fråga människor vad deras tankar om ”Varför skola?” är och skapa dialogforum för att ta avstamp i visionerna och bygga ett hållbart lärande samhälle. Mer om våra mötesplatser kan ni läsa här och ni följer oss på Twitter under #afkAlmedalen.

Skolan är en het fråga i ett supervalår som detta och under Almedalsveckan kommer skoldebatten att ta stor plats. De som däremot ofta är underrepresenterade i debatten är eleverna. Vi pratar ofta om eleverna men sällan med eleverna. Det gäller både skoldebatten och den generella debatten om hur vi skapar vårt samhälle. Detta vill #skolvåren vara med och avhjälpa. Elevernas – barnens – röster är viktiga! Barnen är de som ska leva i samhället vi skapar och de borde ha en självklar röst under landets demokrativecka. #skolvåren kommer att publicera två videoklipp per dag under hela Almedalsveckan (vi publicerar gärna fler av andra som blir inspirerade och vill skicka in ett klipp under veckan) som är skapta av barn och ungdomar. Barnen delar bland annat sina tankar och idéer samt ställer frågor till politiker i dessa klipp.

Varje dag under Almedalsveckan, klockan 07.57 samt 12.03, publiceras elevröster på #skolvårens blogg.

Alla inlägg kommer att märkas med hashtaggen vi använder under hela veckan, #afkAlmedalen, och går att finna under denna hashtagg på Twitter.

Vi hoppas nu att ni alla vill hjälpa oss att sprida elevernas röster och lyfta upp deras tankar, idéer och frågor i den offentliga debatten. Sprid klippen i sociala medier, för in deras frågor i era samtal, reflektera över vad det de säger och vad det har för betydelse för det samhälle vi bygger för våra yngre generationer. Är du på plats i Almedalen – lyft elevernas frågor på seminarierna där ni deltar och för fram deras frågor till våra beslutsfattare. Hjälp eleverna med att få svar på sina frågor.

Vi hoppas också att ni vill hjälpa fler elever att höras.

Låna ut ditt Twitterkonto till unga du möter och låt dem twittra ut sina tankar, idéer och frågor under #afkAlmedalen.

Och tipsa de unga du känner, som har ett eget twitterkonto, att twittra ut sina frågor och dylikt under #afkAlmedalen. Elevrösterna samlas i flödet och vi hjälper till att lyfta och sprida dem!

Självklart vill vi även att du som är äldre ska delta! Ge dig ut i flödet, följ oss här på bloggen och var en aktiv medskapande del av vår demokrati.

Vi ses i flödet – och i Almedalen!

Back Office #skolvåren

Annonser
Posted in: #afkAlmedalen14