#skolan

Posted on 4 juni, 2014 av

1


Dagens gästinlägg är skrivet av Dennis Kammeborn:

 

-Hej och välkomna! Ni skall nu tillbringa ca tolv år arbetandes här med att lära er saker.

– Varför då?

– Fråga inte så mycket. Förresten så måste du sträcka upp handen i luften för att få prata.

– Får vi lön?

– Nu får du ge dig! Sitt still, var tyst och lyssna bara. Ni kommer alla att duscha tillsammans i fula duschar i kala duschrum.

– Varför får vi inte vara själva och duscha?

– Fråga inte så mycket, det bara är så. Innan vi börjar arbeta så kanske jag ska berätta att ni kommer att få göra hälften av allt arbete hemma när ni är lediga.

– Men, men… vi är ju barn!

– Just därför, ni ska lära er tidigt att livet inte är någon lek. Vi kommer att betygsätta allt ni gör också så om ni gör bort er så har vi papper på att ni är värdelösa.

– Men varför är vi tvungna att göra detta, det låter ju hemskt!

– Det bara är så, det är lag på det. Ni börjar tidigt också så ni är tvungna att vakna fast ni behöver sova. Sen finns det bra lärare som lär er fantastiska saker och slussar ut er i vuxenlivet med starka vingar.

– Vad bra.

– De ger vi en riktig usel lön så de brukar säga upp sig och det är ju bra för de brukar inte följa läroplanen.

– Vad tråkigt.

– Om ni jobbar på bra så får ni gå ännu längre i skolan och sen hinner ni arbeta med mycket övertid och sen får ni ledigt när ni fyller 65. Vi kanske ändrar det till 70 i och för sig för det har visat sig att ni kommer bli så präglade av skola och arbete så ni får en depression om ni slutar att arbeta för tidigt. Nu kan ni gå för dagen, bara en sak till, räkna med dålig mat, en hel del mobbing och pinsam gymnastik också.

– Men det där var ju inte bara en sak.

– Just det, jag kanske skulle ha sagt att ni inte ska säga emot heller. Jag höll på att glömma att ni också måste lära er hur många minuter det tar för Karl att åka baklänges till plats A om han har två äpplen som han ska dela med Josefine samtidigt som tåget rör sig i en hastighet av 70 kilometer i timmen till plats C när jordaxelns rörelse är konstant och han startade från plats B utan biljett. Ha en bra kväll och glöm inte läxorna och alla papper ni ska fylla i tills imorgon. Ni som ska vara på fritids innan skolan, kom ihåg att vara där klockan halv sex och inte senare tack. Har ni några frågor så ställ de i hörnet där eller till Jan Björklund för han är nästan chefen men han har inte tid att svara för han jobbar så mycket.

Tack för idag och kom ihåg:

En läxa är alltid en läxa och kommer så att vara även om den är gjord för det kommer alltid nya.

Adjö.

STOPP! STOPP! Aj aj aj aj! Inget spring! Ni måste gå sakta ut för vi vuxna tycker inte om spring, för vi är vuxna. Jag vet att ni har spring i benen men det ska ni vänja er av med. Gå sakta ut nu och gärna på led.

Adjö!

Dennis Kammeborn

King of Kammebornia

kammebornia.se

Annonser
Posted in: Uncategorized