Förmågan att tänka runt

Posted on 1 mars, 2014 av

0


Dagens gästblogginlägg är skrivet av Urban Gattzén, föreläsare inom entreprenörsskap, kreativitet och inspiration kopplat till storytelling samt konsult inom ledarskap- och företagsutveckling.

Att påbörja färden mot dina drömmar och mål kräver att Du är djärv. Att stanna kvar på vägen kräver mod. Det som förenar dem båda är hängivenhet och åtagande.
Hur kan skola bli bättre på just detta funderar jag kring efter avslutade föreläsningar på olika skolor jag varit på! Kanske är det dags att titta på dom som leder företaget ”skolan”.
Att bara skicka signaler nedåt i en organisation är sällan fruktbart. Lärarna är en målgrupp som har stort engagemang och oftast ett kall för det dom jobbar med därom råder det ingen tvekan.
Låt lärarna få använda all sin pedagogik tillsammans med folk från näringslivet som leder företag som blomstar och där dom anställda trivs och kan dela med sig av sina erfarenheter. Ledare inom politik, skola, kommun o.s.v. tänker oftast fyrkantigt släpp in personer som har förmågan att tänka runt och ni ska se att mixen blir oslagbar.

Urban Gattzén

Annonser
Posted in: Uncategorized