After #afkHuddinge

Posted on 19 februari, 2014 av

1


I fredags (14/2-14) kickade vi ut #afkHuddinge med Suli Breaks. Först hans mycket imponerande spoken word ”Why I hate school but love education” och sedan klippen ovan, där han hälsar alla välkomna till #afkHuddinge och #schoolspring.

Två intensiva och härliga dagar bara rann förbi. Pecha Kucha med Ann K Larsson, Kåre Skantz, Johan Lindström, Per Gyberg och Skapaskolan, föreläsning med Behrang Miri, samtalsforum, föreläsning med Gustaf Josefsson och Benjamin Singer, deltagarplattform med iS, Jannice Rockstroh och Pernilla Alm, SNF Energifallet, Wikimedia, Livsviktigt och CoHero, och så till slut paneldebatten med Victor Ganguly, Gustaf Josefsson, Charlotte Rudenstam, Lasse Nyqvist ledd av Ingela Netz.

Föreläsningar, Pecha Kucha och panelen kan du se på #skolvårens bambuser här.

Några blogginlägg som berättar om dagarna hittar du här:

Skolvåren ÄR en lärande organisation – Christer Hellberg

Jag är för – Ingela Netz

#afkHuddinge – Skolvåren – Pernilla Alm

Skoldebatten – Robert Johansson

Jag vill vara med och påverka skolan – med kraft, nytänkande och hjärtat!!! – Maria Edgren

Samtal och dialog – Ann K Larsson

Jäkla Televinken! – Markus Bergenord

Efter ett par dagar – Helena Roth

Och några tweets:

Smält & sammanfattar #afkHuddinge – Bekräftas en väcks lusten! Hur? Attt se med medveten närvaro. @skolvåren

— FarfarThomas Romlin (@FarfarThomas) 17 februari 2014

Glöm inte att skriva något till Maria Edgren när ni läst hennes bok som fanns i gottepåsen; ”Projekt rädda jorden – ett flaskpostäventyr” (Langenskiölds förlag):

Thomas Romlin filmade när Beppe Singer läste sin kalenderlucka från #skolvårens julkalender. Från hand till mun – gripande att få höra honom läsa det själv:

#skolvårens hemsida kan du läsa mer om #afkHuddinge och se bilder fotade av Fredrik Larsson (@skaparn).

Vi lär så länge vi gör – och vi behöver er hjälp på vår lärresa. Vi ber ödmjukast alla er som på något sätt följt #afkHuddinge, på plats, via sociala medier och streaming eller både och, att ge oss feedback på hur ni tycker att allt har fungerat. Vad har funkat? Vad har inte funkat? Vad saknas? Har du några idéer som vi kan ta med oss till nästa gång? Vilka moment har du gillat bäst och varför? Ta några minuter och fyll i vårt funkar-funkar inte-saknas-formulär.

#afkHuddinge är utan tvivel den #afkSkolvåren som samskapats i allra största utsträckning hittills. Så många har varit med och bidragit till att göra detta möjligt.Tack till Huddinge kommun som hjälpt till med lokaler och fika. Tack till alla er som bidragit till gottepåsarna. Tack till Östra gymnasiet som verkligen roddat och hjälpt oss med alla önskemål vi haft. Tack Edboskolan och rektor Margareta Grahn som kom med idén om att arrangera ett #afkHuddinge och ställt upp och gjort det möjligt att genomföra. Tack Peter Berghel och Adam Arbiv, IT-tekniker i Östra Skogås skolområde, som hjälpt till med tekniken på plats. Tack till alla föreläsare, alla som hållit i Pecha Kucha, alla som var med och ordnade olika moment till deltagarplattformen. Tack alla deltagare som varit med och samskapat – utan er skulle detta aldrig gått!

Vi ses igen!
Till nästa gång – gör ett fantastiskt skolår.
Back Office #skolvåren


Klippet vi kickar ut med.

Annonser
Posted in: #afkHuddinge