Per Ånell kommer till #afkHuddinge

Posted on 23 januari, 2014 av

0


Pär kopia Vem är du?
Jag heter Pär Ånell och är generalsekreterare för Svenska  Skolidrottsförbundet.
Vi jobbar för att alla barn ska ha rätt till fysisk aktivitet på sina egna  villkor. I Skolidrottsförbundet är det barn och unga själva som  planerar och driver verksamheten med minst en vuxen som stöd.  Förbundet erbjuder också ledarutbildning från 10 års ålder och  uppåt. En utbildning som du kan ha nytta av hela livet oavsett om du  hamnar inom idrottsrörelsen, politiken, näringslivet eller  bostadsrättsföreningen.

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkolidrottsforbundet/Utbildning/

Vad kommer du att bidra med under #afkHuddinge?
I och med den nya läroplanen har vi upplevt att många skolledare blivit lite rädda för att stötta skol-IF och kanske ge utrymme i tjänsten för vuxenstöd. Men vad de då glömmer är alla vinster och kopplingar till läroplanen som kan göras.
En väl fungerande skol-IF kan definitivt kopplas till Idrott och hälsa, samhällskunskap, geografi, matematik med mera. Där vi har väl fungerande föreningar ser skolledningen en bättre gemenskap, mindre mobbning och till och med högre studieresultat.
Här ett mycket gott exempel på hur det kan fungera:
http://www.skolidrott.se/Nyheter/Egnanyheter/Skol-IFblevaretsidrottsforeningiSkane/

Föreningen kan också genom att söka LOK-stöd som kan användas till att köpa in ny utrustning som skolan kan få låna.
Vi vill i framtiden också utveckla våra föreningar till att också ha verksamhet på kvällar och helger och då hoppas vi få in även föräldrar som vuxenstöd.

Detta vill vi gärna berätta om för skolpersonal som är på plats på #afkHuddinge. Det finns cirka 8 000 grundskolor och gymnasier i Sverige. Vi har i nuläget 1 300 föreningar. Har vi råd – med försämrad folkhälsa, bristande demokratikunskaper – att inte starta och låta de unga driva fler skol-IF?
Vi ses!

Vill du också delta under #afkHuddinge? Anmäl dig här.

Annonser
Posted in: #afkHuddinge