Lucka 18 – Gustav Fridolin

Posted on 18 december, 2013 av

1


Gustav Fridolin, Miljöpartiets språkrör, riksdagsledamot och folkhögskollärare, delar med sig av ett par minnen i dagens lucka 18. 

Här kommer två korta minnen som betytt mycket för mig:

Var gång Filippa, min fantastiska lärare i grundskolan, slog ihop boken och började berätta om sitt rika liv som lärare över hela världen. De historierna kunde sänka sorlet i en annars ganska stökig klass och få alla att lyssna och hänga med. Det visade att det fanns en värld bortom 30-skyltarna, och längtan dit och ut har jag fått bära mig i livet.

Och så den där gången när en deltagare på folkhögskolan, vi kan kalla henom Linda, höll en presentation för hela klassen i fem minuter. Under nio års grundskola och tre års gymnasium hade hon aldrig, aldrig vågat prata inför en grupp större än tre personer. Men den trygghet folkhögskolan erbjöd, att hon fick sin tid och sitt utrymme gjorde att hon till sist vågade överbevisa sig själv om att hon inte kunde och vågade. Var gång det händer är det fantastiskt, var gång en elev eller deltagare bevisar för sig själv att man kunde fast man inte trodde, fast man visste, att man inte kunde, var gång det händer är lärarjobbet världens bästa jobb.

Annonser