Julkalender hos #skolvåren

Posted on 29 november, 2013 av

2


Första advent, julstjärnor i fönstren och ljus på borden. Brasorna sprakar i hemmen och tofflorna smyger över golvet. Snart går Lucia i fjät. Men först ska kalenderlucka ett öppnas.

Från och med söndag till och med julafton kommer ni att kunna följa #skolvårens julkalender här på bloggen. En lucka om dagen, där olika personer från olika delar på vårt klot delar något med oss. Och precis som julen manar oss så kryper vi lite närmre några personer vi är vana att höra om. Vi bekantar oss lite mer med människor vi kanske annars inte kommer så nära inpå.

Och ibland dyker en och annan överraskning upp, som bryter mönstret och får oss att vakna till liv. Vi kan bland annat utlova ett avslöjande.

Mellan den 9-15 december kommer #skolvåren också att stötta och kampanja för Musikhjälpen (#mh13). Då kommer programledarna Kodjo Akolor, Sarah Dawn Finer och Emma Knyckare att bo i en glasbur i Göteborg för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Allt för att samla in pengar för alla tjejers rätt att överleva en graviditet.

Dessa dagar kommer glasburen besökas av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar från tittare och lyssnare.

Varje dag kommer alla inlägg på #skolvårens blogg att märkas på något sätt med Musikhjälpen. Och vi kommer att samla in pengar via #skolvårens konto som går oavkortat till Musikhjälpens insamling för alla tjejers rätt att överleva en graviditet. Läs mer om hur det går till här. Och hjälp oss att samla pengar till Musikhjälpen genom att bidra med en slant under den 9-15 december på #skolvårens  Bankgironr: 477-3578.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen och det har sänts varje år i Sverige sedan 2008. Idén är att engagera unga lyssnare och tittare i en undangömd humanitär katastrof. Du kan läsa mer om det här.

Trevlig advent så länge.
Och en riktigt God Jul!
#skolvåren Back Office
Fröken Ann
Helena Roth
Susanne Ahlstrand
Theresé Linnér