#afkSkolforum & #afk som koncept

Posted on 24 oktober, 2013 av

0


Med cirka fyra dagar kvar tills #afkSkolforum rullar igång i Stockholm, där vi håller Workshop tillsammans med iS, vill vi tipsa om detta TedTalk med Daniel H. Cohen under rubriken ”For arguments sake”.

För att förändring ska uppstå behöver vi förändra vårt sätt att tänka kring saker först. Förändring uppstår först i dig. Sedan sker förändringen via samtal med andra – Samutveckling. Och då blir det mycket intressant att fundera över vilket typ av samtal det är viktigt att vi för, för att utveckling ska komma till stånd.

Under #skolvårens #afkMalmö förra veckan träffades cirka 120 personer för att mötas i samtal och få till stånd verklig förändring. Då lanserade #skolvåren också #afk-konceptet, där utveckling på systemnivå sker genom att mötas och samtala med varandra, över alla (inbillade?!) gränser. Vi startar i #VarförSkola? för att tydliggöra grund. Vilket lärande vill du ha?

För att förändring ska ske hoppas vi att så många som möjligt går ut och skapar dessa utvecklande samtal och möten tillsammans, skapar egna #afk:er i olika former. Och vi hoppas att vi ses på #afkSkolforum på tisdag och onsdag, samt på övriga #afk:er #skolvårare skapar framöver. Vi har några på G 😉

Vi ses i flödet.
#skolvåren Back-Office

Annonser
Posted in: Uncategorized