Artikelserie ”Varför skola?”, signerat en elev

Posted on 4 september, 2013 av

1


Detta är en text som sammanfattar en elevs tankar om varför skola. Eleven går i andra klass och eftersom hen har olika svårigheter går eleven i en samverkansklass. Orden är elevens men har snappats upp av en lärare.

Varför skola ur elevperspektiv

En gång för länge sedan var det en kung som bestämde att alla barn skulle lära sig läsa, det har min pappa berättat för mig. Kungen ville att alla barn skulle få lära sig läsa och räkna. Därför går alla barn i skolan.

När jag gått i skolan kan jag jobba i skolmatsalens resturang, då kan jag laga barnens favoriträtter och alla barn kan välja favoritmat varje dag. Alla barn får äta det de tycker om.

Läxor

Vuxna har läxor men jag är bara barn. Därför behöver barn inga läxor. Men när jag blir stor vill jag ha läxa. Man behöver kunna läsa för att kunna läsa på skyltarna i mataffären. När man köper godis kan man väga varorna och trycka på knappen som det står smågodis på. Då behöver man kunna läsa. När man ska flyga måste man veta vad det står på skyltarna i de olika gaterna och man måste också kunna läsa etiketter på resväskor. Om man är i Stockholm och ska åka tunnelbana måste man känna igen skylten som det står T på, det betyder tunnelbana.

Rast

Jag tycker om att leka på rasten, men en gång var linbanan på min gamla skola trasig det tyckte jag var tråkigt. Vi gick förbi där många gånger men den var fortfarande trasig. Men en dag var den lagad då blev jag glad för då kunde jag åka linbana igen. Jag kunde klättra upp för rampen till linbanan alldeles själv, det kunde jag inte första gångerna vi var där och åkte utan fröken fick hjälpa mig. Jag brukar spela handboll på rasten ibland. Det är också roligt. Jag tycker man ska ha mer rast, det är roligt att leka tillsammans med kompisarna.

Annonser
Posted in: Varför skola?