#afkAlmedalen i halvtid

Posted on 4 juli, 2013 av

0


#skolvåren gör full rulle i Almedalen på #afkAlmedalen och mest effektiva är vi på att twittra om allt vi är med om. Följ taggen #afkAlmedalen för att få direktrapporteringar från Visby. Nedan följer några godbitar:

#skolvårens mobila kontor under veckan är en grön återbrukscykel, eftersom vi satsar på hållbarhet. Var någonstans kontoret befinner sig går att spåra via appen Glymps. Ladda ner den och följ gruppen !afkAlmedalen för att hitta cykelkontoret. Location publiceras även som uppdateringar via Facebook samt Twitter då och då.

På onsdagen den 3/7 deltog bland annat Fröken Ann och Janna Scheele i frukostseminariet som anordnades av Lärarförbundet (#lärarfrukost). Temat för seminariet var ”Vilka skolfrågor blir viktigast i valet 2014?”. Seminariet inleddes med en debatt mellan Moderaternas Tomas Tobé (M), ordförande Riksdagens utbildningsutskott och Gustav Fridolin (MP), språkrör för Miljöpartiet. Sedan fortsatte Jan-Eric Sundgren, senior advisor Volvo, Janna Scheéle, lärarcoach Stockholms stad och Tomas Selin, lärarstudent och ordförande Lärarförbundet Student med att referera debatten sant att ge sina tankar på ämnet. Till sist klev Anna Dahlberg, chef för ledarredaktionen på Expressen, Ann Hultman Jakobsson, ”Fröken Ann”, bloggare, skoldebattör, pedagog och en av initiativtagarna till #skolvåren och Eva-Lis Sirén, ordförande Lärarförbundet upp på scen. Moderator: Johannes Hylander

Se seminariet/debatten här.

På måndagen den 1/7 hade #skolvåren, i amarbete med ModigMinoz, egen workshop på Science Centre Fenomenalen. Detta har Lärarnas Tidning skrivit en artikel om. Där workshopade vi på frågorna ”Varför skola?” samt ”Vilka är vi som formar vision och verklighet i framtidens skola?”. Se inspelningarna från våra workshops nedan:

Workshop 1: Varför skola?

Workshop 2: Vilka är vi som formar vison och verklighet i framtidens skola?

Under taggen #afkAlmedalen kan du även läsa tweets och diskussioner som fördes at keyboard under våra workshops.

Här även ett tweet från Tomas Tobé som känns roligt att få lyfta upp:

Vi har spelat in lite intervjuer från seminariet som hölls under måndagen. Dessa kommer att läggas upp här så fort de redigerats färdigt.

Annonser
Posted in: #almedalen13