Workshop 1 #Almedalen : Varför skola?

Posted on 1 juli, 2013 av

2


 

Att kunna svara på ”varför” är en förutsättning för att veta ”hur”. Hur förändras förutsättningar för skolan när samhället förändras? I denna workshop fördjupar vi oss i vad framtidens skola innebär och ställer frågan om vad elever och samhället ska med skolan till i framtiden.

Klippet är tänkt att väcka inspiration och idéer inför dagens workshop del 1 i Almedalen. Vi vill gärna att även ni deltar i denna workshop och skickar in era tankar och idéer kring ”Varför skola?”. Skriv här i kommentarsfältet, på Twitter med taggen #afkAlmedalen eller på Facebook med samma tagg (här hittar du #skolvårens Facebooksida). Stöt och blöt era idéer med andra via dessa ‘rum’ för workshops på nätet! Vi kommer att följa era diskussioner och lyfta era frågor på plats i Almedalen.

Workshop del 1, ”Varför skola?” pågår mellan 13.30-15.00 1/7 2013. Workshop del 2, ”Vilka är vi som formar vision och verklighet i framtidens skola?” startar 15.30 och pågår till 16.40. En beskrivning av detta event och hur du kan delta publiceras vid workshopens start.

I klippet ovan pratar Sarah Gillinson om hennes tankar kring frågan ”Varför skola?”. Sarah Gillinson är partner på Innovation Unit i England. 
Innovation Unit är ett icke-vinstdrivande socialt företag som har arbetat med att bland annat leverera innovation inom vård och omsorg och inom utbildning. Innan 2006 var Innovation Units en del av ministeriet för utbildning (DFE).

Annonser