Eleven säger ifrån med hjärtat

Posted on 10 maj, 2013 av

4


Uppdaterat:

Ytterligare en intervju med den öppenhjärtiga eleven http://youtu.be/bKjqjpePhTc

Eleven intervjuas i en lokal tv-station: http://www.wfaa.com/video/featured-videos/Duncanville-student-whose-classroom-rant-went-viral-speaks-in-studio-206752991.html
Tack till Stefan Pålsson för länk och tips!

Denna har snurrat runt ett antal varv redan. Och visst har eleven en poäng!

Några diskussioner har handlat om att vi inte vet allt. Vi vet inte bakgrunden och läraren kan vara en fantastisk lärare – så vitt vi vet. Och så kan det ju vara. Men hur som helst måste vi ställa oss frågan; Varför reagerar eleven så här? Och hur som helst har eleven helt rätt i sak. Vill vi få elever engagerade så måste vi få dem engagerade. Vill vi att elever skall förändra och göra bättre ifrån sig så måste vi beröra deras hjärtan! Vi kan inte förvänta oss att eleverna skall förändra om vi bara säger åt dem att göra det. Vi måste ta lärarjobbet på allvar, för det är framtiden vi jobbar med. (Parafrasering!)

Den här kommentaren går att hitta på bloggen Upworthy, angående detta klipp:

This was not an indictment of his teacher; to me, this was an indictment of the entire teach-to-the-test standardization that has been forced on our teachers and has broken our country’s education system.

Nu ser vi med förväntan fram emot att få en kommentar från killen i videon. Vi kan inte tänka oss annat än att detta blir en världsnyhet ganska snabbt.

Annonser
Posted in: Uncategorized