Den provocerande frågan varför

Posted on 4 maj, 2013 av

0


… för att förankra hur:et.

Hela veckan har #skolvåren uppmanat följare på Twitter och Facebook att diskutera kring frågor som #skolvårare skickat in. Ett av #skolvårens fundament är just att ställa frågor. Och där är den viktigaste frågan ”Varför?”.

Det handlar inte om att ifrågasätta det som är. Vi använder ”Varför?” för att leda oss till svaret på ”Hur?”. För att fortsätta utvecklas måste vi hela tiden ställa oss frågan varför vi gör något. Allt som står kvar på stadig grund efter en nagelfaring med den frågan är förmodligen rätt i tid.

Så här resonerar Stefan Hyttfors kring frågan:

När produkter blir likvärdiga till pris och funktion blir relationerna allt viktigare och vi differentierar oss genom den service vi erbjuder. Vi som personer blir alltså allt viktigare – inte som kuggar i storskaliga anonyma organisationer – utan som ena parten i mängder av direkta personliga relationer både privat och professionellt. I den kontexten, påpekar Stefan, blir att ställa sig och kunna svara på frågan varför vi arbetar med det vi gör mer framträdande än vad vi arbetar med.

Mattias Ostmar skriver mer om detta under rubriken ”Stefan Hyttfors: socialkapitalism och den provocerande frågan VARFÖR du jobbar” på sin blogg. Läs inlägget här.

Annonser
Posted in: Uncategorized