Studenternas dag

Posted on 3 april, 2013 av

0


SSCO KOMMENTERAR – GÖR HÖGSKOLAN TILLGÄNGLIG FÖR ALLA

Idag, den 2 april 2013, är det Studenternas dag, och i år är temat tillgänglighet inom den högre utbildningen. Bakom initiativet till Studenternas dag ligger Sveriges förenade studentkårer (SFS).

SSCO tycker att det är viktigt att frågan om tillgänglighet inom högskolan lyfts och vi välkomnar därför den av SFS initierade debatten. Vi, liksom SFS, ser att det finns stora brister inom den högre utbildningen, vilket gör att alla studenter inte har samma möjligheter att tillgodogöra sig sin utbildning. Det kan handla om allt från otillgängliga undervisningslokaler och lärare med låg kunskap om dyslexi, till avsaknad av pedagogiskt stöd efter individens förutsättningar.

Okunskapen på området är ofta ett av de största hindren för tillgänglighet. Även om andelen studenter med en funktionsnedsättning har ökat, visar siffror från SFS att de fortfarande är en underrepresenterad grupp bland de som väljer att studera vidare, jämfört med befolkning i övrigt. Därför är det viktigt att prata om tillgänglighet för att skapa större kunskap, bredda normer och tillsammans arbeta för en högre utbildning som tillgänglig för alla som vill vara studenter.

Mer information om Studenternas dag finns här: http://sfs.se/nyheter/studenternas-dag-2013

 

Detta skrev Emilia Wikström Melin – Vice ordförande SSCO, på ssco.se den 2 april 2013.

 

Annonser
Posted in: Uncategorized