Fortsätt fråga!

Posted on 29 mars, 2013 av

0


Hanna skriver på bloggen Skolkoppen – en kopp med skolblandning om de stora frågorna. Frågorna som kanske tillslut tystnar:

De stora, och små, frågorna måste få finnas inom skolans väggar. Eleverna måste få känna att ingen fråga är dum. De måste få chans att söka svar, att få undra och att fortsätta undra tills de är nöjda med det svar de sökt reda på.

Läs hela inlägget här

De stora frågorna måste finnas även utanför skolans väggar. Det kanske till och med är så att vi ska tänka bort väggarna! Frågorna måste finnas för att skolan ska utvecklas till något som är hållbart. Skolan är en del av ett lärande samhälle, en grund där våra kommande medarbetare tar sina steg mot att bli egna självständiga individer som vågar pröva och ompröva tillsammans med andra. Skolan behöver vara transparent, som i en innebörd kan innebära  att ta del/vara en del av den tid vi lever i. Vad kan en transparent skola mer innebära? För vad är meningen med skolan? Vad ska vi ha skolan till?

Frågorna får inte tystna varken i klassrum eller i skoldebatten. Vi behöver lyfta alla frågor och ifrågasätta det som vi gör. Det vi gör av gammal vana och som kan vara bra men det kan också vara dags att förkasta. Vi behöver hjälpas åt att ställa frågor. Var med och delge dina frågor och visioner för skolutveckling genom ett blogginlägg här, en kommentar på inlägg eller varför inte afk i Varberg i juni!

Annonser
Posted in: Uncategorized