På liv eller död

Posted on 16 mars, 2013 av

1


Jenny Strömstedt har skrivit många tankeväckande inlägg. Även många inlägg som riktigt pekar oss på näsan. Hon säger det som behöver bli sagt, även om det gör ont. Och ibland gör det ont att få synliggjort det som är så nära vårt medvetande att vi inte ser det. Jenny Strömstedts krönikor kan därför svida och göra ont. Så gör även dagens krönika i Expressen:

Med andra ord – när pengarna är slut lämnas de rädda och olyckliga barnen utan hjälp och blir måltavlor för ännu värre brott som grooming.

Jag går varje dag och är livrädd för att hamna i den här situationen. Situationen då något ofattbart sker, då det redan är för sent. Att hamna mitt i mardrömmen och sedan få höra att jag kunnat gjort mer. För alla vi som står på skolans golv kan hamna där – tror ni annat ljuger ni för er själva! Skolan är idag inte mer än ett luftslott. När det går bra rider vi på vågen. När det värsta händer går luften ur, och kvar står vi med den brutala insikten om att, även om jag gav allt, räckte det inte. För jag blev aldrig beredd chansen att lyckas. Resurserna räckte inte!

Jenny Strömstedt citerar också Kumla kommuns barn- och utbildningschef Mait Walderlo som sagt att föräldrar har en felaktig bild av skolans möjligheter att faktiskt lyckas med att genomdriva den lag som råder, eftersom det finns en stor diskrepans mellan det lagen ålägger skolan att göra och de resurser skolan får för att lyckas med dessa ålägganden.

Det kan låta kallt att tala om pengar när ett liv, ett ungt liv, lämnat oss. Problemet är att vi måste inse att det är kallt att prata pengar redan innan de unga liven blir förstörda. För varje dag som går, då vi ej ger skolan resurser nog för att klara av att uppfylla sitt uppdrag, är en kall dag då pengar prioriterats före barnens liv!

Det är inte okej att avgöra barnens framtid med straffläggning! En målvakt förväntas aldrig ta en straff – målet är för stort. Visst tar hen en straff ibland, och i en lek som fotboll är de premisserna okej. Men vi kan inte leka med våra barns liv. Hur många gånger skall vi måste få bekräftat att barnens liv i skolan är på dödligt allvar innan vi jämnar ut oddsen?

Läs hela Jenny Strömstedts krönika här.

Annonser
Posted in: Uncategorized